PaulLinda.reismee.nl

Beijing

Hallokes,

Deze morgen dus het Nationaal Museum bezocht. We hebben niets tegen musea, maar nu is het wellekes geweest. Oorspronkelijk stonden de Ming-graven op het programma, maar omdat we het terracottaleger al gezien hadden en het museum recentelijk helemaal vernieuwd werd, had men blijkbaar besloten om te wisselen. SPIJTIG!! De meesten hadden liever de Ming-graven gezien. Dat is nu eenmaal het nadeel van een groepsreis.

In de namiddag naar de Grote Muur. AMAI! AMAI! Het stukske dat we gezien hebben is imposant! Gelukkig was er een kabelbaan om op een hoogte van 800m te starten want we kunnen de trappen die we de laatste 8 dagen gedaan hebben niet meer tellen.

Je mag ons gerust geloven als we zeggen dat we min. 2000 treden gedaan hebben (als het niet véél méér is) Toch konden we het niet laten om op de muur een paar trapkes te doen (ne mens is hier nu toch) en het was de moeite. Nadien hebben we onszelf getracteerd op een welverdiend ijsje. LEKKER!

Verde hebben we (ikke) wat poezekes gekocht (hoe kan het ook anders) en nog wat geschenkjes.

Morgen onze laatste dag in Beijing met nog twee beroemde tempels en we krijgen een 'voetmassage'. Verder onze laatste yuan opdoen en misschien vanaf het vliegveld ('t Is hier dan midden in de nacht) nog een laatste berichtje.

Yingpè en tot spoedig

PS Fijn dat het eindelijk thuis ook goed weer is. Ik had het voorspeld hé.! Goe plonsen het Yentl of is het al echt zwemmen? Zullen blij zijn iedereen terug te zien al was het deze keer toch niet zo lang.