Shanghai
Ni hao, dag allemaal,
Eindelijk hebben we dan verbinding en kunnen we jullie iets laten weten. Het was wel even wennen aan 30°C toen we hier aankwamen maar het kon ons niet deren. De eerste dag hebben we het rustig aangepakt. Het hotel onder de loupe genomen en de beentjes even gestrekt na dat lange zitten in de vlieger. Als je denkt dat de skyline van NY indrukwekkend is, dan wordt het dringend tijd dat je even naar hier komt. De Big Apple kan er niet aan tippen. Je waant je in een bos maar dan tussen de wolkenkrabbers ipv bomen. De grootste building ( die tot voor enige tijd de hoogste ter wereld was maar van zijn plaatske geduwd door die van Dubai) hebben we dan even een bezoek gebracht. INDRUKWEKKEND!!!!! Een panoramadek op de 95° verd. en op de 100° verd. een passerelle met glas langs beide kanten die je de gelegenheid geeft Sanghai volledig te zien. Het midden van deze door is in de vloer ook van glas zodat je tot op de straat kan kijken. Je kan geloven dat sommigen dit niet zo leuk vonden. Er wordt ondertussen reeds een nieuwe toren gebouwd van 128 verdiepingen die tegen het einde van het jaar moet klaar zijn.
De volgende dag werden we wakker met .....................gietende regen en slechts 18°C! Moet ik jullie vertellen dat er lelijke woorden gezegd zijn?? Enfin, we hebben het niet aan ons hartje laten komen en de nodige bezoeken gebracht aan het 'museum' van de toekomst waar je kan zien hoe Shanghai op 30 jaar uit het moeras is opgerezen en wat de planning is tegen 2020!
We hebben ook de sfeer van de oude stad kunnen opsnuiven met z'n bazars en de Yu tuinen. Spijtig van de regen maar toch genoten.
Vandaag met de magnetische 'New express train' naar Suzhou gereden tegen 300/u en een bezoek gebracht aan deze schilderachtige stad en z'n kanalen waarop we een boottochtje hebben gemaakt. Blijkbaar hadden ze daar ook nog niet veel westerlingen gezien want we werden door iedereen gefotografeerd. Ach ja, je zal maar fotogeniek zijnn hé.
Morgen gaan we naar de Bund en bezoeken we de Jada Boeddha Tempel om in de namiddag het vliegtuig tenemen naar Xi'an. Hopelijk hebben we daar verbinding en kunnen we jullie nog wat nieuws brengen en enkele foto's.
Groetjes en tot de volgende, zaijian
PS: Skype lukt niet